מצרכים לחומרים יבשים:
1 כוס שקדים (לקצץ אותם גס)
1 כוס גרעיני דלעת
1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס אגוזי מלך (לקצץ אותם גס)
1 כוס אגוזי פקאן (לקצץ אותם גס)
2 כוסות שיבולת שועל שלמה
חצי כוס פשתן טחון
מצרכים לחומרים רטובים:
2 בננות בשלות
רסק תפוחים טבעי 200 גרם
1 כוס חמאת בוטנים טבעית/ טחינה
1/2 כוס דבש או סילאן או מייפל
קורט מלח
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי ה"דבק", את
הבננות מועכים היטב לפירה.
מחממים במחבת את שיבולת השועל וקולים
אותה קלות ומקררים.
קוצצים את האגוזים והשקדים, מוסיפים את
גרעיני הדלעת והחמניה, מוסיפים את שיבולת
השועל.
שופכים את המסה של ה"דבק" , מערבבים
היטב.
מהדקים את כל העיסה לתבנית מצופה בנייר
אפייה, מכניסים לקירור ל24- שעות, וחותכים
את החטיפים בגודל הרצוי לכם
שמירה ואחסון: עד 3 שבועות במקרר
הסטרס הוא האוייב של המערכת החיסונית, המערכת נחלשת ולכן כדאי להעשיר את גופנו במזון מחזק ומזין המסייע להפחתת סטרס ומתח. העשרת התפריט במזונות עשירים בטריפטופן – שהוא חומר המוצא של סרוטונין. סרוטונין מאפשר לתאי המוח ולתאים אחרים במערכת עצבים לתקשר זה עם זה. הוא עוזר גם בשינה, באכילה, בעיכול, בוויסות חרדה.
לדוגמה : זרעי פשתן, פירות (קיווי, אננס, בננה, שזיף, מנגו),שקדים ואגוזים.