מצרכים :
3 אבוקדו בשלים בינוני / גדול
3 מלפפונים
1 כף אגוזי מלך קצוצים גס
1 כף אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כף גרעיני דלעת
1 כף גרעיני חמנייה
חופן של נבטי חמניה
מצרכים לרוטב:
2 כפות מיץ סחוט לימון טרי
2 כפות שמן זית עדין לתיבול
1 שן שום קצוצה
מלח – פלפל
כמה עלי נענע
אופן הכנה:
לקלף אבוקדו ולחתוך קוביות גדולות ,את
המלפפונים לחתוך לפרוסות דקות. להוסיף
את הזרעים והאגוזים ואת הנבטי חמנייה,
להכין את הרוטב ולשפוך , לערבב ממש
קלות, מוכן לאכילה, בתיאבון.
שמירה ואחסון: רצוי לאכול באותו היום.
סלט אבוקדו עשיר במגנזיום
המגנזיום משפיע על וויסות המערכת העצבית מוריד התכווצויות שרירים ומשרה רוגע.
ניתן למצוא מגנזיום במזונות הבאים: סויה, ירקות ירוקים, פירות, קטניות (שעועית לבנה, מש, מנומרת, עדשים, חומוס), אגוזים (פקאן, שקדים, קשיו, בוטנים) וזרעי חמניות.
אבוקדו: עשיר בויטמין E, ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן, שומנים בריאים.