מצרכים : ל- 4 מנות
5 כוסות בורגול דק (ניתן להחליף את הבורגול בקינואה למי שאוהב)
1 צרור פטרוזיליה או 1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 חבילת נענע
3 עגבניות
ניתן להוסיף גרגירי רימון – 4 כפות
3 גבעולי בצל ירוק או בצל סגול אחד
2 כפות שמן זית
לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
1 שן שום קצוצה
חופן חמוציות
אופן הכנה
משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים רותחים
בכלי מכוסה במגבת, עד לספיגת הנוזלים.
קוצצים דק את הירוקים, העגבניות והבצל
ולאחר שהבורגול מוכן מערבבים הכל יחד.
מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי
הטעם.
שמירה ואחסון: ניתן לשמור במקרר עד יומיים בכלי זכוכית
סלט טבולה עשיר בעלים ירוקים המכילים אשלגן , נוגדי חימצון , חומצה פולית, סידן, ומגנזיום.