סניף מודעין (ראשי)

החרט 1, מתחם רמי לוי, מרכז ישפרו (מרכז עינב) מודיעין מכבים רעות

טלפון: 08-9969611

סניף ראשון לציון

משה לוי 11,
משה לוי 11 בית umi קומה 9 חדר 906 ראשון לציון

תבשיל עדשים

מצרכים :
ניתן להוסיף לתבשיל כדורי בשר או עוף.
500 גרם עדשים חומות(ניתן להשתמש בשקית עדשים חומות קפואות או מוכנות)
100 גרם גריסי פנינה
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית מכבישה קרה
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום
1 כפית שטוחה כורכום
2 כפיות כמון
1/2 כפית פפריקה
1 כף רסק עגבניות(לבדוק שלא מכילים סוכר)
מלח ופלפל שחור
2-3 ליטר מים או ציר ירקות (עד לכיסוי כל חומרי התבשיל

אופן הכנה:
חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית, הוסיפו
את הבצל וטגנו במשך 5 דקות עד להזהבת הבצל,
הוסיפו את שיני השום והמשיכו לטגן עוד כדקה.
הוסיפו תבלינים ובחשו היטב. הוסיפו או ציר ירקות,
עדשים, גריסי פנינה ורסק עגבניות. חממו עד
לרתיחה, ולאחר מכן כסו את הסיר והניחו למרק
להתבשל 45 דקות. תבלו לפי הטעם, אם חסר
תיבול והגישו חם.


ישנם סוגים רבים של עדשים: חומות, ירוקות,
כתומות ואפילו שחורות. העדשים מזינות מאוד
ועשירות בחלבונים, בסיבים תזונתיים, בחומצה
פולית, בברזל ובמגנזיום. כמו קטניות אחרות, נמצא
שגם העדשים מייצבות את רמות הסוכר בדם,
ובנוסף הן משביעות מאוד.